Header Image
Home / Over Muzactief

Over Muzactief

Muzactief dat ben ik, Mauri Hesselink. In 2014 ben ik gestart met Muzactief, een praktijk voor muziektherapie en muziekactiviteiten. Ik werk vanuit een muziekruimte in Oldenzaal en daarnaast werk ik ook op locatie in de omgeving Twente.

Ik ben een gedreven muziektherapeut die met veel enthousiasme en creativiteit te werk gaat. Ik geniet van het contact met cliënten, zowel muzikaal als (non) verbaal en speel in op reacties van hen, hoe klein deze ook kunnen zijn.

Aan het ArtEZ Conservatorium in Enschede heb ik de opleiding muziektherapie gevolgd en me gespecialiseerd in orthopedagogische muziektherapie. Tijdens de afronding van deze studie heb ik de liedbundel met cd 'Van zingen naar spreken' ontwikkeld. Hierin staan liedjes en werkvormen ter ondersteuning van de spraak- en taalontwikkeling. Deze liedbundel is verkrijgbaar bij Muzactief. Meer informatie is te vinden in het menu onder 'Van zingen naar spreken'. Ook kunt u contact opnemen.
Naast mijn studie heb ik de training Neurologic Music Therapy van Michael Thaut succesvol afgrond. Dit betekent dat ik kennis heb van neurologische technieken binnen muziektherapie.

Visie Muzactief

Muziek biedt een fantastisch medium om mogelijkheden bij mensen te ontwikkelen of te stimuleren. Door middel van muziek kom je met elkaar in contact. Muzactief vindt het belangrijk dat iemand zich binnen de muziek op zijn gemak voelt. Hier zal dan ook veel aandacht aan worden besteed. Muziek zorgt ervoor dat de drempel om deel te nemen laag is. Het is een taal die iedereen spreekt, zonder dat je muzikaal hoeft te zijn. Mensen moeten onbevangen kunnen zijn en iedereen is uniek. Met dit in m’n gedachten, ga ik aan het werk.

Top